Porkkanoiden blogi paljastaa parhaat vinkit rekrytointiin

Kuppi kuumaa, mukava asento ja kovalevy valmiina vastaanottamaan. Nämä tipsit kannattaa tallentaa mielen sopukoihin.

Ota yhteyttä

Kandidaattikokemus, Liiketoiminnan kehittäminen, Työnantajamielikuva
03.07.2024

Oransseja ajatuksia vihreästä siirtymästä

Vihreä siirtymä vaatii osaajia ja osaamista – ihan jokaisessa osaamisketjun vaiheessa. Ilman osaajia, vihreää kasvua ei synny. Me Porkkanalla ja kepillä olemme oman arvovalintamme tehneet, ja teemme suurella 💚:llä töitä uusiutuvan energian ja vihreän siirtymän parissa toimivien yritysten osaajahaasteissa.

Lue lisää
Hakijakokemus, Hakijaviestintä, Kandidaattikokemus, Rekrytointi, Rekrytointimarkkinointi
31.01.2024

Miten kirjoittaa hyvä työpaikkailmoitus?

Hyvä työpaikkailmoitus on super tärkeä lähtökohta onnistuneelle rekrytoinnille! 📝 Mikäli roolin määrityksessä mennään metsään, myös hakijakunta voi olla vääränlaista. Parhaimmillaan ilmoitus houkuttelee juuri oikeanlaisia kandidaatteja mukaan hakuun. 💎 Poimi tästä Porkkanoiden 🥕 vinkit toimivan työpaikkailmoituksen rakentamiseen:

Lue lisää
Rekrytointi, Rekrytointipalvelu, Rekrytointiprosessi
22.11.2023

Läpinäkyvyys modernissa rekrytointiprosessissa

Entisaikaan rekrytointiprosessi oli tyypillisesti melkoista odottelua ja pimennossa olemista - niin kandidaatin kuin mahdollisen asiakkaankin näkökulmasta. Asiakkaalla oli näkyvyys vain rekrytointikonsultin hänelle tarjoilemiin kärkikandeihin, mutta ei tietoa siitä, mitä pellin alla oikeasti tapahtui.

Lue lisää
Rekrytoinnin kehittäminen, Rekrytointi, Rekrytointipalvelu, Rekrytointiprosessi
04.10.2023

Rekrytointi EI ole shoppailua

Jos perusasiat unohtuvat, saatat huomata shoppailleesi pikahankintana henkilön, jonka osaamista et osaa hyödyntää oikein. Varmista, ettet tee heräteostoksia rekrytoinnissasi.

Lue lisää
Rekrytointi, Rekrytointimarkkinointi
18.09.2023

Pennin venyttäjän rekrytointivinkit – voiko rekrytointi­markkinointia tehdä ilmaiseksi?

Vaikka rekrytointi maksaakin AINA, on kuitenkin paikkoja, joissa voit tarvittaessa säästää! Kokoan tähän blogitekstiin ilmaisia rekrytointikanavia ja vinkkejä, joita voit hyödyntää silloin, kun kasi riittää. 😉

Lue lisää
Rekrytoinnin kehittäminen, Rekrytointi
31.08.2023

Matikka – tärkeä työkalu kasvuyrityksen rekrytoinneissa

Miten käytännössä tehdä strategista rekrytointia tavoitteellisesti: kuitenkaan keulimatta liikaa, mutta niin, että homma ei laahaa aina eilisen päivän tarpeissa? Törmäämme jälleen klassiseen ”muna vai kana” -dilemmaan – ottaako tekijä vai tilaukset taloon ensin? Miten löytää balanssi näiden välillä?

Lue lisää
Rekrytoinnin kehittäminen, Rekrytointi, Rekrytointipalvelu, Rekrytointiprosessi
18.08.2023

Perfect match: Miten löytää ja valita juuri sinulle sopiva rekrytointikumppani?

Päätös kumppanin valinnasta ei olekaan ihan helppo. Toimijoita markkinassa on kuin 🍄 sateella ja eroja heidän tarjoamiin palveluihin on hankala kuplan ulkopuolelta löytää. Jeesaan sua vähän, jotta kumppanin valita olisi sulle iisimpää.

Lue lisää
Rekrytoinnin kehittäminen, Rekrytointi, Rekrytointipalvelu, Rekrytointiprosessi, Rekrytointiviestintä
02.08.2023

Rekrytointi kiireessä – tee ainakin nämä asiat! Mitkä ovat tärkeimmät rekrytointiprosessin vaiheet?

Teetpä rekrytointia sitten lyhyen tai pitkän aikavälin resursointisuunnitelmaan perustuen, välillä saattaa kiire yllättää. Siksi olemme koostaneet sinulle muistilistan asioista, joista sinun tulee ainakin huolehtia, varmistaaksesi rekrytoinnin onnistumisen.

Lue lisää
Hakijakokemus, Kandidaattikokemus, Rekrytointi, Rekrytointipalvelu, Rekrytointiprosessi, Työnantajamielikuva
28.06.2023

Mitä voit odottaa, kun hyppäät mukaan Porkkanoiden rekrytointiprosessiin?

Miltä Porkkanoiden rekrytointiprosessi näyttää hakijan näkökulmasta ? 🔍 👀 Hakijakokemus on meille Porkkanoille äärimmäisen tärkeää, ja uskomme rekrytointiprosessimme tukevan positiivisen kokemuksen toteutumisessa. Lue blogistamme, mitä rekrytointiprosessimme eri vaiheissa tapahtuu.

Lue lisää
Palkka, Palkka-avoimuus, Palkkataso, Palkkataso-arvo, Palkkaus, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi, Työsuhde-etu
02.06.2023

Rahapuhe rekrytoinnissa - mitä palkka-avoimuus tarkoittaa?

Mitä palkka-avoimuus tarkoittaa, ja mikä on työnantajan velvollisuus? Vuonna 2026 palkka-avoimuus on realismia kaikille, mutta valveutuneet edelläkävijät ottavat jo varaslähdön. 😉 Näillä tipseillä sinäkin voit onnistua oman organisaation palkka-avoimuudessa. 🤗💛

Lue lisää
Henkilöstön koulutus, HRD, Human Resources Development, Oman osaamisen kehittäminen, Osaamisen kehittäminen, Uran johtaminen, Urapolku, Urapolut, Uratarina, Uraverkot
26.04.2023

Uran johtamisen palvelut - osaamisen kehittäminen Porkkanoiden tyyliin

Sitoutunut ja työssään motivoitunut henkilöstö on jokaisen organisaation suurimpia voimavaroja. 💯 Varmista siis, että henkilöstösi on tyytyväinen sekä työnsä sisältöön että määrään. Porkkanoilla on tarjota konkreettista apua edellä mainittuun. 🤌🏽

Lue lisää
Rekrytointi, Työnantajamielikuva
18.04.2023

Mitä työnantajamielikuva tarkoittaa (EB, Employer Branding) ja miksi siitä meuhkataan?

Työnantajakuva, työnantajamielikuva, työnantajabrändi, employer branding… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. 🥹

Lue lisää
Headhunting, LinkedIn, Rekrytointi, Suorahaku
11.04.2023

LinkedIn ja rekrytointi: ”Erottaudu LinkedIn-profiilillasi”, eli mitä sitten pitää tapahtua, kun rekrytoija on löytänyt sinut?, osa 2.

Tällä kertaa kynäilen siitä, kuinka erottautua muista samaan osaamisen / taustan omaavista profiileista LinkedInissä. ❄️🧩 Työnhaussa LinkedIn on ennen kaikkea alusta, jonka tarkoitus on saada aikaan keskustelunavauksia. Varsinainen sopivuus avoimeen tehtävään varmistetaan kuitenkin aina jatkokeskusteluin ja joskus myös erilaisin arviointimenetelmin.

Lue lisää
Headhunting, LinkedIn, Rekrytointi, Suorahaku
15.03.2023

LinkedIn ja rekrytointi: Toimimalla näin, voit istua perse homeessa sohvalla ja odottaa rekrytoijan puhelua, osa 1.

Saimme aiemman linkkaritekstin jälkeen paljon jatkokysymyksiä siitä, kuinka varmistaa osuminen rekrytoijien tutkaan. 🕵🏼🔎 Trendi on, että oikeat osaajat tunnistetaan ja haetaan sohvalta mukaan rekrytointiprosesseihin. 🛋 Kerron tässä vinkkejä siihen, millaisin peliliikkein olet löydettävissä. 🤹🏾 🤸🏽‍♂️

Lue lisää
Kesätyö, Rekrytointi, Rekrytointipalvelu
09.03.2023

Jotta kesätyöntekijäsi onnistuu, pitää myös Sinun onnistua!

Kesä hiipii ja monen yrityksen ovi aukeaa nuorelle vastavalmistuneelle tulevaisuuden asiantuntijalle. Perehdytys vaatii aina resurssin ja ennen kaikkea etukäteen tehdyn perehdytyssuunnitelman. Tässä kerron, kuinka sinä onnistut perehdyttäjänä.

Lue lisää

Tuloksia tehdään täällä

Ota yhteyttä, odotamme jo lähtötelineissä