Oransseja ajatuksia vihreästä siirtymästä

Vihreä siirtymä avaa ovia mielenkiintoisille mahdollisuuksille kestävän kasvun ja innovaatioiden saralla. Kyseessä on muutos, joka edellyttää meiltä kaikilta peiliin katsomista ja kuluttamisen tapojen ja tuotannon kehittymisen kriittistä tarkastelemista. Siirtyminen puhtaaseen energiaan ja kestäviin materiaaleihin ja palveluihin on ainoa mahdollinen tulevaisuuden vaihtoehto. Se on valinta, joka meidän kaikkien on tehtävä!

Vihreä siirtymä vaatii osaajia ja osaamista – ihan jokaisessa osaamisketjun vaiheessa. Ilman osaajia, vihreää kasvua ei synny. Me Porkkanalla ja kepillä olemme oman arvovalintamme tehneet, ja teemme suurella 💚:llä töitä uusiutuvan energian ja vihreän siirtymän parissa toimivien yritysten osaajahaasteissa.

 

Enicolla halutaan panostaa työilmapiiriin ja siihen että meillä on mahtava porukka tekemässä isoja asioita yhdessä. Tältä pohjalta meille on erittäin tärkeää löytää oikeat resurssit mahdollistamaan tämä huikea kasvutarina osana vihreää siirtymää. Pidämme tärkeänä sitä, että meillä tehdään töitä innolla, positiivisella asenteella ja yhdessä yhteisöllisesti. Siksi haluamme toteuttaa myös avointa ja yrityksen arvoja viestivää sisältöä. Uskomme että näillä eväillä yrityksellämme on parhaat mahdollisuudet galaksit räjäyttävään menestykseen!

Anna Prusi, COO Enico Oy

 

Miksi? No siksi, koska vihreä siirtymä ei onnistu ilman laaja-alaista ja monipuolista osaamista. Innovatiiviset ratkaisut ja tuotteet vaativat tekijöitä, jotka osaavat kehittää, rakentaa, kaupallistaa ja tuottaa niitä. Tarvitaan siis hemmetin kovia ammattilaisia käärimään hihat sekä asiantuntijatehtävissä että kentällä.

 

Tekijäpula vai kohtaanto-ongelma?

 

Ja niitä osaajia totisesti haetaankin.💡 Toukokuun 2024 lopun tietojen mukaan (LinkedIn) avoimia työpaikkoja vihreän siirtymän parissa on runsaasti:

 

️⚡️ Renewable energy: 734

💨 Wind power: 51

☀️️ Solar power: 6

️♻️ Circular economy: 8

️ ⚖️ Sustainability: 786

🌱 Environmental: 695

🌎 Climate change: 704

 

Vaikka moderni maailma huutaakin hurraata generalisteille, tarvitsemme vihreän siirtymän eteenpäin viejiksi myös erikoisalansa asiantuntijoita. Asiantuntijoita, jotka tuovat oman osaamisensa ison kokonaisuuden pieneen, mutta äärimmäisen tärkeään yksityiskohtaan. Kun tiedämme tämän, ymmärrämme, että kukaan ei saa muutosta aikaan yksin. Tarvitsemme poikkitieteellistä osaamista ja toimintamalleja edistävää kulttuuria, jota saadaan aikaan, kun meiltä löytyy

🤝 yhteistyö- ja tiimityöskentelytaitoja

👐🏼 johtamistaitoja ja visionäärisyyttä

🙏🏼 muutosmyönteisyyttä ja rohkeutta

🗣️ kommunikointi- ja viestintätaitoja

 

Parhaat tekijät valitsevat paikkansa

 

Työn merkityksellisyys korostuu yhä vahvemmin työpaikka valittaessa. Nyt arvostetaan työpaikkoja, joissa voidaan tehdä jotakin oikeasti merkityksellistä ja vaikuttavaa. Siksi yritykset, jotka keskittyvät kestävään kehitykseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, ovat houkuttelevia. Skaba parhaista tekijöistä on siis kova. Yritykset, jotka pystyvät tarjoamaan työntekijöilleen myös yksilöllisiä kehittymismahdollisuuksia voittavat sen.

 

Rekrytoinneissa työn merkityksellisyyden tarve näkyy siinä, että moni kovan luokan osaaja on halunnut vaihtaa juuri meille kestävää kehitystä edesauttavien ratkaisujemme ja edelläkävijyytemme vuoksi. Sama pätee henkilöstöömme. Yksi arvoistamme on ’puhdas tulevaisuus’, jonka henkilöstömme kokee tärkeäksi. Jaettu arvopohja ja tunne siitä, että teemme työllämme jotakin hyvää, on yhteinen työn merkityksellisyyden lähde.

Annika Männistö, HR Manager Merus Power

 

Vihreä siirtymä tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Olemme huomanneet, että yritykset, jotka panostavat työntekijöidensä osaamisen kehittämiseen sekä sitouttamiseen (muuhunkin kuin pelkkään massiin), ovat avainasemassa vihreän siirtymän edistämisessä. Samalla saavutetaan kovaa kasvua ja liikevaihtoa. Sitouttaminen vaatii aktiivisia tekoja työnantajakuvan ja työntekijäkokemuksen parantamiseksi. Hyviä esimerkkejä tästä näyttävät mm. asiakkaamme Despro, Merus Power ja Enico.

Tarvitsetko sinäkin modernia osaamista vihreän siirtymän ja kasvun mahdollistajaksi? Ota yhteyttä, niin löydämme sinulle työelämän tähden.

Tuloksia tehdään täällä

Ota yhteyttä, odotamme jo lähtötelineissä