Miten voimme auttaa sinua onnistumaan paremmin rekrytoinneissa?

ūüí°Yritysten yksi suurimmista kasvun esteistä on puute osaavasta työvoimasta. Osaamisen hankinta eli rekrytointi ei ole salatiedettä, mutta Taitolaji isolla teellä se on.

ūüí°Miten löytää riittävän laaja skaala laadukkaita hakijoita, niitä todellisia tulevaisuuden tähtiä, jotka tuntuvat jotenkin jäävän piiloon perinteisillä rekrytointitavoilla?

Moni miettii, ”miten voisimme rekrytoida paremmin?” Taustalla voi olla jokin hampaankoloon jäänyt virherekrytointi, joka on maksanut yritykselle pitkän pennin ja siksi halutaan varmistaa, että seuraavalla kerralla kaikki menee kuten Strömsössä.

Ja vaikka rekrytoinneissa onnistuttaisiinkin jo hyvin, on aina varaa parantaa. ūüėČ

ūü•ē Haluatko kehittää organisaatiosi rekrytointikyvykkyyttä?

Rekrytointi on ennen kaikkea hyvin suunniteltu prosessi, jossa vastuut, toimenpiteet, järjestelmät yms. on tarkasti mietitty ja ne ovat kaikkien rekrytointia tekevien henkilöiden tiedossa.

Rekrytointitaidot kasvavat ja harjoitus tekee mestarin. Mutta olisi kyllä kiva onnistua kerralla! Jos oma aika ja rahkeet eivät juuri nyt riitä, kannattaa kääntyä osaavan ja organisaation rekrytointitarpeen ymmärtävän rekrytointikumppanin puoleen.

HOX: Työn ohessa hoidettuun asiantuntijan rekrytointiin pitää korvamerkitä ihan minimissään viikon työaika. Siis ennen kuin ryhdyt itse tuumasta toimeen, mieti, onko sinulla viikko ylimääräistä työaikaa?

Meillä Porkkanoissa rekrytointiin ja hooärrään suhtaudutaan intohimoisesti! Meillä on yli 40 vuoden kokemus HR:stä ja osaamisen hankinnasta – näyttöjä löytyy sadoista onnistuneista rekrytoinneista johtajista koviin asiantuntijoihin ja lukuisiin eri rooleihin useille toimialoille. Ymmärrämme bisnestä, emmekä hae pikavoittoja vaan sitoudumme asiakkaisiimme ja heidän organisaatioidensa tarpeisiin pitkällä tähtäimellä.

Rekrytoinnin lisäksi meillä on kokemusta erilaisista HR-haasteista: aina asiakkaidemme henkilöstöstrategioiden rakentamisesta HR-prosessien viilaamiseen. Olemme urallamme astuneet myös riittävästi sudenkuoppiin, jotta osaamme jo väistellä ilmeisimmät ansat. Jotta sinä ja organisaatiosi saatte kerryttämämme tietotaidon ja parhaat vinkit haltuunne, olemme kehittäneet palveluita rekrytoinnin parantamiseen.

ūü•ē Räätälöity rekrytointikoulutus asiakkaan tarpeisiin

Yleisimpiä aiheita rekrytointikoulutuksissamme ovat olleet asiakkaan toive saada lisää osaamista ja kyvykkyyttä rekrytointiprosessin vaiheisiin. Koulutusta suunniteltaessa käymme aina kanssasi prosessin läpi vaihe vaiheelta ja jaamme parhaat tipsit, joilla kahlata prosessi läpi menestyksekkäästi.

Rekrytointiprosessissa on monta kohtaa, joissa on hyvä pitää kieli keskellä suuta, jotta homma etenee lainsäädäntöä noudattaen ja esimerkiksi GDPR mielessä pitäen. Moderni rekrytointiprosessi on laadukas ja monipuolinen kokonaisuus, eli jotain ihan muuta kuin se vanha post and pray –malli. Hommat eivät hoidu aggressiivisella odottelulla vaan vaativat aktiivista tekemistä! Voit siis tehdä paljon varmistaaksesi onnistuneen rekrytointiprosessin sen sijaan, että laitat vain sormet ristiin ja jätät asian herran haltuun.

It takes two to tango! – myös jokainen kandidaatti arvioi organisaatiota ja rekrytointiprosessista jäänyttä tunnejälkeä. Rekrytointiprosessi on siis hoidettava aina huolella maaliin ja tässä me autamme mielellämme, sillä #hakijakokemus on Porkkanoille myös tärkeä arvo omassa työssä.

Rekrytointikoulutuksissa asiakkaamme ovat myös halunneet sukeltaa syvemmälle ja kirkastaa työnantajakuva-asioita. On siis hyvä tietää miksi tästä asiasta meuhkataan ja mitä esihenkilöiden tulee asiasta ainakin tietää.

ūü•ē Rekrytoinnin muotoilulla toimivampaa ja kestävämpää rekrytointia

Ketteränä rekrytointiyrityksenä Porkkanat tuottaa rekrytointia avaimet käteen -periaatteella, säästäen näin sinun aikaasi ja rahaasi. Haluamme auttaa rekrytoimaan toimivammin ja kestävämmin. Siksi autammekin sinua viilaamaan rekrytoinnin osa-alueet minttiin!

Rekrytoinnin muotoilu tarkoittaa rekrytointiprosessin rakentamista tai uudelleenmuotoilua, jotta se palvelee asiakkaan tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Apua tarvitaan usein myös kohderyhmien määrittelyssä ja rekrytointikanavien valinnassa. Näistä Porkkanoilla on vahva näkemys ja osaaminen, sillä Porkkanat tuntevat osaajamarkkinat.

Meille lähellä sydäntä ovat myös haastattelukäytäntöjen kehittäminen, hakijakokemuksen seuraaminen ja parantaminen. Voimme auttaa sekä perehdyttämisen prosessien luomisessa sen laadukkuuden varmistamiseksi.

ūü•ē Työnantajakuva-palvelustamme tukea ja hyviä käytännön vinkkejä

Työnantajakuva, EB, Employer Branding. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Miksi EB on tärkeää? Ja mitä jokaisen rekrytointeihin osallistuvan kuuluu asiasta ainakin tietää? Eipä hätää, olemme tukenasi niin strategisella kuin operatiivisellakin tasolla!

Porkkanoilta saat aina käytännössä todennetut ja toimivat vinkit - halusit sitten kehittää ja selkeyttää yrityksesi työnantajakuvaa tai kuulla miten tosissaan otettu työnantajakuva ja sen kehittäminen helpottavat rekrytointiprosessia.

Työnantajakuva -palvelumme kautta autamme sinua ja organisaatiotasi nykytila-analyysin tekemisessä, työnantajakuvan strategian suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa.

Kiinnostaako, kuinka koko prosessin voi hoitaa euromääräisesti halvemmalla? Jos kyllä, niin tutustu tarkemmin rekrytoinnin parantamisen palveluihimme täältä ja ota yhteyttä, niin selvitetään miten voimme auttaa yritystäsi parhaiten.

Kirjoittanut: Eeva-Maija (Emppu) Hiekkataipale